21.4.17

Neulottu tabletin suojapussi

Tämä tablettisuojus on tehty äitilleni ja annettu aikaisena äitienpäivälahjana. Tein suojuksen samalla tekniikalla kuin tämän neulomani pussukan. Tuosta postauksesta löytyy myös ohje vetoketjuun virkkaamiseen sekä neuleohje tähän söpöön pompulaneuleeseen.
 

Suojus on siis neulottu (käytin 2,5 puikkoja) kolmella erivärisellä puuvillalangalla. Lankana käytin Dropsin Muskat-lankaa (sävyt 17 ja 74) ja Dropsin Paris-lankaa (sävy 10), joita kuitakin kului tähän yhdet kerät, yhteensä siis 150 g. Neulos koostuu vuorotellen oikeista ja nurjista silmukoista, eli sen neulomisessa ei tarvitse osata erikoistekniikoita.

Väreiksi suojapussiin valitsin äitin lempivärejä eli turkoosin ja petroolinsinisen. Kolmanneksi väriksi otin mustan, sillä se sopi vetoketjuun parhaiten (en siis ollut löytänyt sopivaa sinistä vetskaria). Mulla kävi lankaostoksilla pieni kämmi, sillä petroolinsininen ja musta lanka ovat  merseroitua puuvillaa ja turkoosi taas ei. Huoh, oli tarkoitus ottaa kaikki kolme lankaa merseroituna, mutta kiireessä otinkin nämä. Turkoosi lanka on siis pikkuisen paksumpaa eikä niin kiillä kuten merseroitu, joka tietysti vaikutti neuloksen ulkonäköön. Mutta lopputulos ei ole ollenkaan paha, eihän? Itteäni ei ainakaan enää niin harmita tuo lankojen erilaisuus, sehän vaan tuo tuohon struktuuriin vielä enemmän eloa.

Neulos on melko venyvää, joten ompelin sisälle pehmustetun vuorin antamaan tabletille lisäsuojaa. Vuori koostuu mustista kankaista, joiden väliin laitoin vanua ja tikkasin sen salmiakkikuvioiseksi. Sovitin siis ensin tabletin päälle vuorin, ompelin sen ja kiinnitin vetoketjuun, jonka jälkeen aloitin vasta pintaneuleen teon.
Neuloksen päättelin silmukoimalla langan ja neulan avulla. Koittelin muitakin tekniikoita, kuten virkkuukoukulla päättelyä, mutta en saanut siitä tarpeeksi siistin näköistä millään. Lopputulos on nyt kuitenkin mieleeni.

Ihanaa muuten kun ulkona voi jo ottaa hyvin kuvia kevätauringossa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti