12.5.16

Sukat vauvalle ilman kärkikavennuksia + ohje

Viime aikoina olen innostunut vauvoille neulomisesta ja virkkaamisesta, ja olenkin jaellut tekeleitäni kummipojalle ja hänen kaksosveljelleen, sekä muille kavereiden ja sukulaisten vauveleille. Innostus taitaa johtua siitä, että vauvaneuleet sun muut valmistuvat nopeasti ja niihin saa usein upotettua lankakerien jämiä.

Esimerkiksi nämä vauvansukat valmistuvat helposti yhdessä illassa. :) Tein teille ohjeen  välivaihekuvineen, joka on helpohko ja sopii myös vasta-alkajille kunhan hallitsee perus kavennustekniikan. Ainut haastavampi vaihe on kantapään aukon ompelu kiinni, mutta siihen löytyy netistä tarkempia hyviä ohjeita. Tykkään näissä sukissa erityisesti siitä, ettei kärkiin tule ollenkaan kavennuksia vaan ne jäävät sileiksi. Ainakin mulle tavallisiin kärkikavennuksiin jää joskus ikävät reiät, jotka vaan venyvät käytössä suuremmiksi. Olen tehnyt näistä sukista jo aiemmin erilaisia versioita vaihdellen varren mallia, ja näihin päädyin tekemään tavallista joustinneuletta. Tykkään muuten ihan superpaljon tämän käyttämäni langan väreistä, jotka sopii mun mielestä sekä tytölle että pojille. Lanka on Novitan Nalle sävyssä 879. Tällä ohjeella sukista tulee noin 10 cm pitkät varpaista kantapäähän. 

Vauvansukkiin tarvitset:
  • Noin 15 g lankaa (minulla Novita Nalle)
  • Sukkapuikot (2,5)
  • Parsinneula 
Kuvat vaihe vaiheelta ja kirjallinen sepustus:

1. Luo 36 silmukkaa ja jaa ne kolmelle puikolle. Neulo suljettuna neuleena 15 krs joustinneuletta (2o, 2n).
2. Jätä muut silmukat odottamaan ja neulo kierroksen ensimmäisillä 8 s:lla sileää neuletta tasona 17 krs.

3. Poimi juuri neulomasi läpän kummaltakin sivulta 9 silmukkaa.
4. Neulo kaikilla silmukoilla oikeaa suljettuna neuleena 8 krs.

5. Sukan pohja muotoillaan kantapääkavennuksista tutulla tyylillä. Jatka työtä 8 s:lla kärjessä ja neulo sileää neuletta kaventaen reunimmaiset silmukat, oikealla puolella ylivetokavennuksella kaksi silmukkaa yhteen ja nurjalla puolella kaksi nurin yhteen. 
6. Jatka kavennuksia, kunnes työssä on jäljellä kantapään kohdalla 16 s.

7. - 8. Kantapään saumat yhdistetään toisiinsa parsinneulan avulla silmukoimalla, jolloin saumaa ei jää oikeastaan ollenkaan näkyviin. Netistä löytyy tähän hyviä ohjeita, esimerkiksi täältä. Kun tekniikan tajuaa, ei sauman tekeminen ole ollenkaan vaikeaa. Kantapään kohdan täyttäminen esimerkiksi vanulla helpottaa sauman ompelua. Päättele lopuksi langanpäät hyvin ja sukat ovat valmiit lämmittämään pikkuisia varpaita!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti