16.4.16

Pinkkiraitaiset ylipolvensukat

Halusin koittaa itselleni täysin tuntematonta tapaa neuloa villasukkaa: kärjestä alkaen, pyöröpuikoilla ja vielä kaksi sukkaa kerralla. Kaikki oli vähän vinksinvonksin kun aloitin mutta nopeasti se alkoi sujumaan. Tässä on lopputulos. :)Neuloessani tällä itselleni uudella tekniikalla koin kuitenkin ongelmalliseksi sukkien reunat joihin näytti jäävän aina löysiä silmukoita. Siksi vaihdoin pyöröpuikot melko nopeasti tavallisiin sukkapuikkoihin ja neuloin kumpaankin sukkaan vuorotellen samanlaiset raidat. Olin kuvitellut mielessäni polven yli ulottuvat pitkät sukat, ja tässä tekniikassa onkin parasta että voi käyttää kaiken langan miettimättä riittääkö se kumpaankin sukkaan. Olen yleensä tykännyt tehdä aina vahvistetut kantapäät, mutta tähän päätin koittaa tehdä ihan tuikitavalliset sirommat kannat. Ulkonäkö on mielestäni kivempi kuin vahvistetuissa, toivottavasti eivät kulu heti puhki.


Lankana käytin Novitan Nallea. Onko muuten muut sitä mieltä että Nalle ei ole ihan se paras sukkalanka? Tuntuu että jo muutaman käyttökerran jälkeen sukat nukkaantuu. Olisiko teillä antaa vinkkejä hyviin sukkalankoihin? 


Inspis näihin sukkiin lähti näistä sukista joissa on aivan ihana kuviointi ja värit! Omien sukkieni kuvioinnissa matkin härskisti mallisukkiani, joista otin jalkapöydän raidat. Säären raidat ovat kuitenkin omasta päästä, samaa sekalaista tyyliä. Sukistani tuli jopa pidemmät kuin aluksi ajattelin, mutta näin pitkälle lanka riitti. Tähän kului kokonainen kerä mustaa lankaa ja lähes koko kerä moniväristä pinkkisävyistä lankaa. Meneepä reippaasti polven yli, ja on lämpimät. Taitavat jäädä kaappiin kesäksi odottamaan ensi syksyä, kuvauksenkin aikana ehti tulla jo ihan kuuma. :)

 

On muuten melko hankalaa saada hyvää kuvaa näin paksuista ja pitkistä sukista kun sääret näyttää helposti kahdelta tukilta :D Hieman sivulta kuvattuna tuli kyllä ihan kivoja kuvia. Tykkään näistä sukista kyllä itse kovasti, enkä anna häiritä vaikka jalat näyttäiski joistain kulmista paksuilta.Tykkäättekö mun uusista sukista?

6 kommenttia:

 1. Vau, todella hienot! Täytyy nostaa hattua, että jaksoit tehdä ihan polvaripituiset. :) Ja tosi kiva, että minun sukistani löytyi sinulle inspiraatiota. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) tällä lailla kärjestä alkaen oli kyllä mukava tehdä, ei alkanut tuntua puuduttavalta ollenkaan. Ehkä vaihtelu virkistää, mä kun olen aina tehnyt sukat toisin päin. Kiitos vielä inspiksestä :)

   Poista
 2. Apua, miten ihanat! Kiva kuvio ja mahtavat värit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kuinka ihana kommentti! Kiitos paljon! :)

   Poista