6.5.16

DIY reppu kukkakankaasta

Etsin pitkään itselleni mieluista reppua. Mistään ei kuitenkaan tuntunut löytyvän sopivan hintaista joko mustanahkaisena tai kankaisena henussa kukkakuosissa, vaikka olin selannut varmasti kymmeniä nettikauppoja ja kierrellyt useissa liikkeissäkin. Kyllästyin etsimiseen ja päätin koittaa ommella repun itse.
 

Halusin repun olevan malliltaa Kånken-tyyppinen, ja lähdin etsimään netistä kaavoja. Päädyin noudattamaan tätä Villa & Villa -blogin superhyvää kuvallista ohjetta.


Aivan Kånkenmainen tästä ei kuitenkaan alkuperäisen suunnitelman mukaan tullutkaan, vaan muokkasin hihnoja ja niiden kiinnityskohtia mieleisekseni. Minusta nylonnauhat ovat rumia, joten päädyin päällystämään ne kukkakankaalla. Nauhojen pituuksia ei tosin nyt saa säädettyä, mutta sovittelin jo tekovaiheessa ne sopivan pituisiksi, joten ei ole onneksi haitannut yhtään. Onpa kivemman näköinen noin.Vaikeutta meinasi tuottaa vuorin asennus, joka meni useamman kerran mönkään. Mulla oli hankaluuksia hahmottaa, miten päin etu- ja takapalat ommellaan, että repun saisi käännettyä oikeinpäin niin että kaikki saumat on sisällä. En oikein vieläkään ymmärrä miten ne kuului, mutta lopulta sain ne ilmeisesti oikein laitettua :) Kiitos muuten siskolle kuvausmallina olosta!

Reppu on saanut käyttökertoja jo useita kymmeniä, ja usein tätä on kehuttu. Itse ainakin ilahdun joka kerta sen nähdessäni koska tykkään niin kovasti tuosta kankaasta. Olisi kiva kuulla teidänkin mielipiteenne!

4 kommenttia:

 1. Todella ihana on reppu, itsekkin pari joskus koittanut ommella, mutta ei olekkaan ihan niin helppo juttu. :) Ja toi kangas on kyllä todellakin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu ompelu ei ole ihan mun vahvinta osaamista, mutta tämän repun tekemisen jälkeen tuli kyllä hinku ommella lisääkin!

   Poista
 2. Kaunis reppu. Itsellä on ikuisuusprojektina myös reppu ollut jo monta vuotta. Vieläkään en ole saanut aloitettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Mäkin haikailin kauan reppua, ja oon kyllä onnellinen että päätin tehdä sen itte, oon käyttänyt tuota tosi paljon :)

   Poista