8.3.16

Virkatut vauvanpeitot kolmioista

Hyvissä ajoin ennen hyvän ystäväni vauvakutsuja päätin että teen tuleville kaksospojille vauvanpeitot. Etsin Pinterestistä ja blogeista ideoita ja törmäsin tähän peittoon, ja ihastuin varsinkin sen väreihin, eli harmaan, mintun, valkoisen ja mustan yhdistemään. Tuosta blogista löytyy myös hyvä ohje kolmioiden virkkaamiseen. 

Päätin toteuttaa peitot kahdessa eri värissä, joista toiseen valitsin kaunista mintunvihreää ja toiseen vaaleansinistä. Mintunvihreään peittoon käytin Novita Wool -villalankaa ja siniseen peittoon Baby ull Gjestal -merinovillalankaa. Kummallakin oli kiva virkata, mutta pidin kuitenkin merinovillalankaa miellyttävämpänä vaihtoehtona tähän peittoon. 

 


Onneksi aloitin projektin hyvissä ajoin, sillä näissä oli yllättävän paljon tekemistä. Vaikka kolmioiden virkkaaminen oli itselleni mielekästä ja ne valmistuivat kuin huomaamatta telkkarin ääressä, oli palojen yhdistely ja varsinkin langanpätkien päättelyt hieman hermoja raastavaa hommaa. Halusin yhdistellä eriväriset kolmiot mahdollisimman epätasaisesti ja ikäänkuin epäloogisesti, joka oli mukavaa pähkäiltävää. Näiden kuvien perusteella olisi kyllä tuota järjestelyä voinut parantaakin. Kiinnittelin paloja nuppineuloilla mattoon ja hahmottelin kuviointia, ja lopulta kiinnitin palat toisiinsa. Lopuksi virkkasin vielä peittojen ympäri mustalla kaksi kierrosta kiinteitä silmukoita.


Ja tällaiset niistä lopulta tuli! Itse olen ainakin tyytyväinen, ja kuulemman myös vauvelien vanhemmat. :)

8 kommenttia:

 1. Ihanat peitot ja kauniit värit. Onnea uudelle blogille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kehuista ja kommentistasi! :)

   Poista
 2. Aivan ihanat peitot ja myöhemmin näkyvä ruusupeitto myös. Ja julkaise ihmeessä ohjeita niille löytyy varmasti käyttäjiä ja kiinnostuneita minä mukaan lukien. Tsemppiä blogiin. Terv Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itsekin tykkään lukea blogeista ohjeita, kiva kuulla että munkin ohjeille löytyisi kiinnostusta. Kiitokset kannustuksesta! :)

   Poista
 3. Hei ja ihanat peitot�� Monta silmukkaa teit kolmion leveimpään kohtaan, entä reunojen tasoituskolmioiden ohjeet. Kiitos jos viitsit vastata �� T. Aloittelija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos kommentista, vastaan mielelläni. :) Kokonaisen kolmion leveimmässä kohdassa on 30 silmukkaa.

   Tässä ohje puolikkaiden kolmioiden virkkaamiseen:
   - Tee aloitussilmukka ja virkkaa kaksi ketjusilmukkaa.
   - Virkkaa ensimmäiseen silmukkaan kiinteä silmukka.
   - Virkkaa yksi ketjusilmukka ja käännä työ.
   - Virkkaa näin muodostuneen ensimmäisen kerroksen ensimmäiseen silmukkaan (eli koukusta päin laskien ensimmämiseen silmukkaan) kaksi kiinteää silmukkaa.
   - Virkkaa yksi ketjusilmukka ja käännä työ.
   - Virkkaa jokaiseen silmukkaan yksi kiinteä silmukka. Virkkaa ketjusilmukka ja käännä työ.
   - Nyt virkkaa ensimmäiseen silmukkaan kaksi kiinteää silmukkaa, ja kerroksen loppuihin silmukoihin yksi.
   - Näin jatketaan vuorotellen rivejä niin, että joka toisella kierroksella ensimmäiseen silmukkaan virkataan kaksi kiinteää silmukkaa ja joka toisella vain yksi. Näin saadaan kolmio levenemään vain toiselta puolelta. Jatka kunnes kolmio on halutun kokoinen. :)

   Toivottavasti tästä oli apua!

   Poista