24.3.16

Virkattu ruusuinen vauvanpeitto

Näin Pinterestin kuvaviidakossa kauniin virkatun ruusun, joka oli soviteltu isoäidinneliöön. En kuitenkaan löytänyt sille mieleistäni ohjetta, joten päätin tapani mukaan erilaisten kokeilujen kautta soveltaa oman ohjeeni ruusulle. Aikaansaamistani neliöistä päätin tehdä vauvanpeiton. En halunnut ruusuja jokaiseen ruutuun vaan virkkasin valkoiset neliöt joka toiseen ruutuun. Tykkään lopputuloksesta hurjasti!


Neliöt yhdistin toisiinsa virkkaamalla jo aiemmin hyväksi toteamallani tekniikalla, jonka avulla kummastakin puolesta saa siistin. Reunat näyttivät tuollaisenaan aika tylsiltä, joten virkkasin peiton ympäri vielä kerroksen kiinteitä silmukoita ja vaaleanpunaisen piparkakkureunuksen. Piparkakkureunus on söpö ja sopii mielestäni täydellisesti vauvalle tehtyihin virkkaustöihin.


Lankana käytin Novitan Ipanaa (vihreä on jotain muuta, valitettavasti en muista mitä) ja valmiin peiton koko on 72 x 60 cm. Neliöitä peitossa on yhteensä 30 kpl ja siihen kului noin 280 g lankaa. Itseäni hieman häiritsee kun jokaisessa nurkassa ei ole ruusua, mutta mielestäni peitosta olisi tullut liian pitkä jos olisin tehnyt siihen vielä yhden ruuturivistön poikittain.


Olisiko kellään halua saada ohjetta tähän minun versiooni virkatuista ruusuista?

EDIT: tästä pääset postaukseen, jossa virkkausohje ruusulliseen isoäidinneliöön :)


 

Vielä lähipiirissä ei ole vauvelia kenelle olisin tämän lahjoittanut, mutta eiköhän jossain vaiheessa :)

Kivaa pääsiäistä kaikille!

11 kommenttia:

 1. Kaunein vauva-peitto ikinä! Sun lähipiiri rupee varmaan kilvan hankkimaan vauvoja, jos on mahdollisuus saada tuollainen peitto. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupeaiski, pitäis varmaan varuiksi virkata useampiki.. :D Kiitos ihanasta kommentista! :)

   Poista
 2. Kaunis peitto! Ohje olisi tervetullut.

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Pitääpä laittaa vauhtia että saan sen joskus tehtyä :)

  VastaaPoista
 4. Hei. Jos sinä haluaisit antaa tämän virkatun peitteen ohjeen, olisin todella kiitollinen. Olen viime yönä ja tänä päivänä etsinyt ohjetta kauniiseen peitteeseen, enkä ole löytänyt ennen kuin nyt. Kiitos jos olet niin ystävällinen. t. Pirkko Pesonen

  VastaaPoista
 5. Moi! Kiva kuulla että pidät peitosta! Juuri hiljattain julkaisin postauksen, jossa on ohje ruusun virkkaamiseen, tässä linkki: http://pitsinviemaa.blogspot.fi/2016/09/ohje-virkattuun-ruusuun-isoaidinneliossa.html . Noihin pelkkiin valkoisiin neliöihin ja piparkakkureunukseen en kirjoittanut ohjetta, mutta niitä löytyy netistä useita hyviä. Jos innostut virkkamaan samanlaisen peiton, niin olisi todella mukavaa nähdä lopputulos. Toivottavasti tykkäät ohjeesta ja se on sulle käyttökelpoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Olin tytölleni -81 virkannut ruusuisen peitteen, mutta siinä on vain pelkkiä ruusuja 56 kpl. Sen takia innostuin tuosta peitteestä, etten tarvitsisi niin paljon ruusuja tehdä. Myöskin tuosta ruususta jatkaminen neliöksi olin epävarma, enkä ollut milloinkaan tehnyt tuota isoäidin neliötä, olen enemmikseen neulomista ikäni harrastanut. Katsotaan kun tiedämme tuleeko mummin-tyttö vai mummin-poika, tiedämme ensi kuussa. Kiitos ohejeesta ja tottakai laitan kuvaa, jos tämän saan tehdä. t. Pirkko

   Poista
  2. Toivottavasti peitto onnistuu, ja jos on kysyttävää niin neuvon mielelläni :) onnea tulevalle mummille!

   Poista
  3. Tuleva uusi mummo kiittää. Olen jo ennestään kahden aikuisen tytön mummi, mutta nyt nuorin ja vielä tyttö odottaa esikoistaan, niin on kuin olisin "uusi" tuleva mummi. Aloitin juuri tekemään peittoa ja on kova into tehdä sitä ja saada joskus valmiiksi, viimeistään maaliskuuhun. Samalla aloitin Dropsin Baby Merino langasta valkoista ihanuutta neulomaan (joka on minun bravuuri), nuttu, hattu, housut, tossut ja lapaset. Nyt on mummo ihan hurahtanut ja pitäisi saada vaikka mitä valmiiksi ja äkkiä. Ollaan kuulolla jatkossa. t. Pirkko

   Poista
 6. Tää on kyllä ihan lumoavan kaunis!! Osaatko arvioida, kuinka kauan aikaa työn tekemiseen meni? Nuo pelkät valkoiset palat vaikuttais ainakin aika joutuisilta tehdä... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Nyt kyllä kysyt vaikeita...:D yhtä toista projektia varten oon just sopivasti virkkaamas samankaltaisia neliöitä, niin katoin sen perusteella aikaa. Mulla meni tavallisen neliön virkkaamiseen noin 20 min ja ruusuneliön noin 30 min. Tuolla vauhdilla pelkkiin neliöihin kuluis noin 13 tuntia, ja sitten vielä palojen yhdistämiseen, reunuksen virkkaamiseen ja lankojen päätelyyn menee oma aikansa. Ehkä tästä saa jotain osviittaa? :)

   Poista