8.3.17

Tunisialaisittain virkattu eli koukuttu pussukka

Mitä tehdä flunssapäivänä sängynpohjalla? No opetella tunisialainen virkkaustekniikka, toiselta nimeltä koukkuaminen. Mä olin aina luullut että tunisialaiseen virkkaukseen tarvitsee sellaisen erikoiskoukun, mutta näköjään se onnistuu tavallisellakin koukulla. Virkkuukoukku suoralla varrella olisi ollut parempi, mutta nyt mentiin tällä tavallisella. Koukuttu pinta näyttää vaikeatekoiselta, mutta itse asiassa se on todella helppoa. Tekniikan opetteluun mä käytin tätä Novitan huippua kuvallista ohjettaOon aiemminkin tehnyt pussukoita neuloen puuvillalangasta (tässä linkki postaukseen), ja huomasin kässälaatikossa vaaleanpunaiset ja pinkit langanjämät. Löysinpä vielä vaaleanpunaisen vetoketjunkin. Tuossa aiemmassa postauksessa esittelin tavan aloittaa neule suoraan vetoketjusta, mutta nyt päätin ommella vetoketjun pussukkaan vasta viimeisenä. Se hiukan harmittaa, koska tuo suoraan vetskarista virkkaaminen olisi ollut siistimpi.

Struktuuria täynnä olevaan virkkuupintaan saa vieläkin lisää eloa käyttämällä kahta väriä.Virkkuun sisäpinnastakin tuli siisti :)

 

Mä niin tykkään näistä väreistä! Tämä pussi päätyi säilömään ylimääräistä pientä kässäkamaa, kuten ratkojia, mittanauhoja yms. :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti