23.2.17

Kynttilänjalat pulloista

Onko kevät jo niin alkamaisillaan että kynttilänjalkajutut ei enää kiinnosta? :) Vaikka jutun ajankohta onkin hieman huono, päätin jakaa tämän kuitenkin. Oon tuunannut pullot jo muutama kuukausi sitten, ja näissä kuvissa meillä onkin vielä joulukuusi hah :D Mä poltan kotona paljon kynttilöitä ja tein meille  uusia kynttilänjalkoja käyttäen erilaisia lasipulloja. Oon aina ihastellut viinipullojen käyttöä kynttilänjalkana, ja kokeilinkin niitä meille, mutta ne oli mun mielestä liian isoja ja jotenkin hallitsevia, ehkä jopa goottityylisiä.


Olin säästänyt kaappiin muutaman kivanmuotoisen olutpullon, jotka oli mun mielestä just sopivia sopivan kokoisia tähän hommaan. Ainut miinus näissä on hieman liian pieni pullonsuu, jonka takia kynttilöitä pitää hieman viilata että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Päätin spreijata pullot mattamustiksi (läpinäkyvä väritön lasi olis kans hieno!) ja lähdin valuttamaan niiden päälle talia. 

Muista suojata ympäristö ja kädet, tässä hommassa palaa sormet herkästi. Muista myös paloturvallisuus! Varaa vanhoja kynttilänpatkiä, aikaa ja kärsivällisyyttä. Mä tein niin, että sytytin tuollaisen pitkän kynttilän palamaan ja pidin siinä lähellä talinpalasta ja aina kun se oli sulanut tarpeeksi ja tippa oli tippumassa, valutin sen pullonkylkeä pitkin. Vinkkinä muuten, että aurinkolasit oli hyvät tässä hommassa. :D Liekkiä pitää katsella melko pitkään, ja ainakin mun silmille se oli liian kirkas. Kärsivällisyyttä homma vaatii siksi, että sulatettavaa talinpalasta ei voi pitää liian lähellä liekkiä, sillä se mustuu herkästi, jolloin se myös savuuttaa, ja niiden höyryjen hengittely on tuskin kovin terveellistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti