10.3.16

Virkattu peitto nukkekotiin + ohje

Äitini ja siskoni ovat innostuneet nukkekotiharrastuksesta ja ovat jo rakentaneet aivan mahtavaa omaa nukkekotia kalusteineen. Äiti oli löytänyt nukkekodin asukiksi sopivan vauvanuken ja aloitti pienen kehdon tekemisen. Hän ehdotti että tekisin siihen sopivan peiton ja minähän tartuin haasteeseen.


Päätin toteuttaa peiton virkkaamalla. Pikkuiseen peittoon käytin valkoista ja vaaleansinistä ihan tavallista ompelulankaa, kumpaakin lankaa kaksinkertaisena ja koon 0,5 mm virkkuukoukkua. Sovelsin tähän Drops Designin siksak-kuvioidun torkkupeiton ohjetta (se huvittaisi toteuttaa täysikokoisenakin). Kirjoitan oman versioni auki tähänkin, se kun ei ole kovin pitkä. Peiton leveys tällä silmukkamäärällä on noin 7 cm.

Virkkaa kaksinkertaisella valkoisella langalla 74 ketjusilmukkaa. (Mallikerran pituus on 12 silmukkaa, joten jos haluat työstä leveämmän tai kapeamman, tee muutokset mallikerran kokoisina.) 

1. krs:  Virkkaa 1 p kolmanneksi viimeiseen ketjusilmukkaan ja 1 p seuraaviin 3 kjs:aan.
            *Jätä 4 kjs väliin ja virkkaa 1 p seuraaviin 4 kjs:aan. 3 kjs ja 1 p seuraaviin 4 kjs:aan.*
            Toista *-* 5 kertaa, jätä 4 kjs väliin ja tee viimeisiin kjs:ihin 4 pylvästä. 

2. krs: Vaihda siniseen 2-kertaiseen lankaan (valkoista lankaa ei ole tarpeen katkaista).
            3 kjs, 1 p ensimmäiseen p:seen, 2 p seuraavaan p:seen.
           *Jätä 4 p väliin, 1 p seuraaviin 2 p:seen, 2 p kjs-kaareen, 3 kjs, 2 p kjs-kaareen, 1 p                                     seuraaviin 2 p:seen.*
            Toista *-* 5 kertaa, jätä 4 p väliin ja tee 2 p kumpaankin viimeiseen 2 p:seen.

Toista kerrosta 2 värejä vaihdellen, kunnes peitto on halutun kokoinen. Itse en katkaissut lankaa värin vaihtumiskohdassa, vaan siirryin piilosilmukoin kerroksen aloituskohtaan. Itseäni ei se ainakaan pistä liikaa silmään peiton reunoissa.Ylläolevassa kuvassa pikkupeiton koko vielä suhteutettuna tulitikkurasiaan. Ongelmana nukkekotiin tehdyissä virkkaustöissä lienee aina liika pönäkkyys ja jäykkyys, jonka vuoksi esimerkiksi sängynpeite ei asetu sängylle luontevasti. Tästä tuli kuitenkin onneksi yllättävän hyvin laskeutuva. Kuulemma kelpaa perheen uudelle poikavauvalle hyvin! Kunhan kehto valmistuu, voisin joskus vielä näyttää miltä tämä näyttää käytössä. Katsotaan jos minäkin kiinnostuisin enemmän näistä nukkekodin jutuista, pientä innostusta on jo havaittavissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti