20.3.16

Tuunattu tuoli

Löysin kirpputorilta Tampereelta kivanmallisen tuolin ja koska sitä ei oltu hinnalla pilattu, päätin ostaa sen kotiin tuunattavaksi. 

Alusta asti oli selvää, että haluan maalata puuosat vaaleaksi. Pehmusteen kankaan suhteen olikin sitten hieman epäselvyyttä, pohtien osaisinko vaihtaa sen kokonaan itse? Vaikka kangas oli ihan hyvässä kunnossa, vaaleanpunainen väri ei oikein iskenyt. Tapani mukaan lähdin etsimään netistä ideoita ja törmäsin spreijattaviin kangasmaaleihin, joista en ollut ennen kuullutkaan. Täysin noviisina päätin kuitenkin ottaa riskin ja tilasin Virosta purkillisen tumman harmaata kangasspraytä. Ajattelin, että poistan ja vaihdan kankaat sitten kokonaan jos epäonnistuu.


Yllä lähtötilanne. Ennen maalaamista valkoisella kalustemaalilla hioin puun pinnan kevyesti rikki. Vaikka en käyttänyt mitään pohjustustököttejä, on maali ainakin tähän asti pysynyt hyvin. Kaksi maalikerrosta riitti peittävän pinnan aikaansaamiseksi. Päätin maalata ihan ronskisti myös koristeniitit.Jälkeen päin ajateltuna olisi ehdottomasti kannattanut hoitaa kangasosiot ennen puun maalaamista. Jouduin tosiaan tilaamaan kangassprayn Virosta, mutta en malttanut olla aloittamatta projektia ennen paketin saapumista. Yritin suojata valkoiset puuosat ennen spreijausta hyvin kelmulla ja muilla viritelmillä, mutta ihan täydellisesti ne eivät pysyneet. Jouduinkin sitten vielä paikkailla valkoisella maalilla jälkikäteen, hmph.


Pelkäsin että spray kovettaisi kangasta, mutta niin ei onneksi käynyt. Spray oli melko peittävää ja yksi purkki riitti juuri ja juuri tähän tuoliin. Ihan täydellinen siitä ei tullut selkänojassa olevien ryppyjen vuoksi, sillä spraytä ei tietenkään saanut kankaan väleihin. Jos tuolia ei erikseen ala tutkimaan lähempää, ei vaaleanpunaisia pilkahduksia kuitenkaan näy.


Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen ja tuoli löysi paikkansa meikkauspöydän edestä olohuoneesta.

2 kommenttia:

  1. Voi kuinka ihana tuoli! Todella inspiroiva postaus, kiitos siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kommentti! :) kiitos! tavoite täytetty jos se pystyy inspiroimaan :)

      Poista